Tips tegen obstipatie tijdens het thuiswerken

Blijven bewegen

Thuiswerken betekent een andere omgeving. Geen middagwandeling met collega’s, of een potje tafeltennis. Je laptop staat misschien op een andere hoogte en je hebt geen toetsenbord of muis, waardoor je houding verandert.

  • Let erop dat je een goede houding aanneemt, met een rechte maar ontspannen rug. Zo geef je jouw maag en darmen de ruimte en voorkom je een verstopping.
  • Ga een rondje wandelen, eventueel na de lunch om de vertering van je lunch een boost te geven. Of stap op de fiets, stoei met je kids of trap een balletje.
  • Blijf sporten. Sporten helpt met ontspannen en dus het voorkomen van stress. En stress is op zijn beurt weer niet goed voor je stoelgang. 

Lekker snacken

Thuis is de voorraadkast wel heel dichtbij. De verleiding is dus groter. Maar aan de andere kant is de koelkast misschien wel gevuld met gezondere dingen dan de kantine op kantoor.

  • Probeer zoveel mogelijk gezond te blijven eten. Denk aan groente en fruit. Vergeet vooral de vezels niet, om de spijsvertering lekker op gang te houden.
  • Begin je dag met een ontbijt(je). Ontbijt vooral niet te groot, want je maag en darmen moeten ook even rustig wakker worden.
  • Eet het liefst vaker, maar kleinere porties. Lekker snacken dus. Een cracker, een stuk fruit of wat yoghurt met noten zijn goede en gezonde snacks.

Meer thuiswerk tips

Als je vaker thuiswerkt kan het zijn dat je al een echte home based professional bent. Maar het kan ook wennen zijn en misschien sluipen er stiekem wat slechte gewoontes in. Daarom enkele algemene tips van experts.

  • Routine helpt werk en prive gescheiden te houden. Het is daarom aan te raden om dezelfde routine aan te houden als een kantoordag. Dat betekent douchen, aankleden, make-up, ontbijt (of juist niet) en dan je laptop pas open.
  • Ook thuis heb je recht op pauzes. Sterker nog, je hebt ze zelfs nodig. Gun jezelf af en toe een paar minuten niks doen. Dat helpt tegen de stress.
  • Die flow, die je op kantoor misschien moeilijk te pakken krijgt, komt thuis misschien sneller. Zet je email even uit, plan een paar uur geen skype- of zoom-calls. Dan vliegt de dag om!

Heb je ondanks alle tips nog last van obstipatie, lees dan onze 6 tips. Als je zwanger bent, hebben we zelfs 10 tips voor je!

LEES 6 TIPS BIJ OBSTIPATIE

ZWANGERSCHAP EN OPSTIPATIE? LEES HIER DE 10 TIPS