Opgeblazen gevoel

Last van een opgeblazen gevoel?

Wist je dat 2 op de 10 mensen wel eens last heeft van een opgeblazen gevoel? En dan met name vrouwen. Vaak krijg je er last van na het eten en kan het zelfs overgaan in misselijkheid. Een opgeblazen gevoel kan veroorzaakt worden door een verstopping, ook wel obstipatie of constipatie. Een andere oorzaak kan een teveel aan gas of vocht zijn. Er zijn verschillende manieren om klachten te verlichten of te verhelpen.

Oorzaken van een opgeblazen gevoel

Als ontlasting te lang in de dikke darm zit en zich blijft ophopen, kun je last krijgen van verstopping of obstipatie. Anders gezegd, poepen wordt moeilijker en kan pijnlijk zijn omdat de ontlasting (te) hard is. Omdat de dikke darm vol zit met ontlasting, kun je een opgezette buik of een opgeblazen gevoel krijgen.

Houd er rekening mee dat de stoelgang per persoon verschilt. Zo hoeft niet iedereen elke dag naar de wc en kan een dagje overslaan helemaal geen kwaad. Pas als de stoelgang meerdere dagen niet op gang komt, kun je spreken van verstopping of obstipatie.

Een andere oorzaak kan een verhoogde hoeveelheid aan gas of vocht zijn in de darmen. De toename in gas of vocht kan mogelijk veroorzaakt worden door een verstoord darmproces. Hier wordt er meer gas aangemaakt wordt of blijft er meer vocht in de darmen achter dan normaal. Dit leidt tot een opgeblazen gevoel of dat vervelende gevoel van een opgezette buik.

Wat kun je doen bij een opgezette buik

Afhankelijk van de oorzaak van het opgeblazen gevoel, zijn er verschillende manieren om de klachten te verlichten of zelfs te voorkomen. Voorkomen kan niet altijd, maar een gezonde levensstijl kan zeker helpen. Eten speelt een belangrijke rol in de darmhuishouding en daarom is het goed om vezelrijk te eten en voldoende te drinken. Ook lichamelijke activiteit kan helpen en dat hoeft niet per se een intensieve sport te zijn, maar ook een flinke wandeling is een stap in de goede richting.

Op het moment dat je last hebt van verstopping kun je een laxeermiddel overwegen. Iberolax helpt de ontlasting op natuurlijke wijze op gang, zonder krampen, buikpijn of plotseling aandrang. Het werkt met water in je lichaam om de stoelgang te verzachten en het samentrekken van de darmen te normaliseren. Door het water wordt de poep zachter en kun je weer normaal naar het toilet.

Als je last hebt van een opgezette buik en winderigheid, dan kan dat zijn omdat er een meer dan normale hoeveelheid gas in je darmen zit of gevormd wordt. Een laxeermiddel is dan vaak niet de beste oplossing. Meer over een opgeblazen gevoel in combinatie met winderigheid lees je op rennie.nl

IberoLax

IberoLax zorgt voor een effectieve, milde verlichting van obstipatie en werkt met het water in je lichaam om je stoelgang op natuurlijk wijze te verzachten. Zonder buikkrampen, buikpijn en plotselinge aandrang. Ook prettig; IberoLax heeft geen smaak en is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Je kunt het in water oplossen of mengen met een beetje vla of limonade, zodat je kind het makkelijk inneemt. Meer weten over IberoLax?