IberoLax

IberoLax

IberoLax® verlicht obstipatie effectief, mild en op natuurlijke wijze

Het medisch hulpmiddel IberoLax® is  een laxeermiddel dat de stoelgang op natuurlijke wijze verzacht. IberoLax is met name geschikt bij:

 • Obstipatie*
 • Verstopping van de darmen* 
 • Constipatie*
 • Af en toe optredende onregelmatige stoelgang*

IberoLax werkt met het water in je lichaam om je stoelgang te verzachten. Doordat het water vasthoudt in de darmen maakt IberoLax de ontlasting zachter en vergemakkelijkt de stoelgang. De ontlasting komt op natuurlijke wijze op gang. Zonder krampen, buikpijn en plotselinge aandrang.

Gewoon gerust gaan

 

Hoe werkt IberoLax?

IberoLax is een laxeermiddel dat door zijn werking de stoelgang op natuurlijke wijze reguleert. Doordat het water vasthoudt in de darmen, maakt IberoLax de ontlasting zachter. Dit vergemakkelijkt de stoelgang zonder kramp of buikpijn te veroorzaken en zonder dat er plotselinge aandrang ontstaat.

IberoLax is met name geschikt bij verstopping van de darmen en af en toe optredende onregelmatige stoelgang. Ook bij langdurig gebruik blijft IberoLax effectief. Het wordt niet in de darmen opgenomen of gefermenteerd, irriteert het slijmvlies niet en wordt uitgescheiden in de ontlasting.

Hoe moet je IberoLax gebruiken?

Los de inhoud van een zakje op in ongeveer een half glas niet-bruisend water. De dagelijkse dosis kan worden verdeeld over meerdere innamemomenten. De dosis kan worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van hoe je reageert op de behandeling. De aanbevolen dosering is 1 - 3 zakjes per dag voor volwassenen.

De ontlasting komt op natuurlijke wijze op gang. Zonder krampen, buikpijn en plotselinge aandrang.

Bij kinderen ouder dan 11 jaar (boven de 20kg) starten met 1-3 sachets per dag, gedurende een paar dagen. Voor kinderen van 2 tot 11 jaar (12 tot 20kg)  starten met 1-2 sachets per dag, gedurende een paar dagen. Voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar (tot 12kg) starten met 1 sachet per dag, gedurende een paar dagen. 

IberoLax is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Osmotische werking en peristaltiek

Osmotische werking is het aantrekken van en vasthouden van water in de darmen. Iberolax heeft een osmotische werking en werkt samen met het water dat al in je lichaam aanwezig is om de stoelgang natuurlijk op gang te brengen.

Door het vasthouden en aantrekken van water wordt 1) de consistentie van de ontlasting verbeterd/zachter en 2) de peristaltiek (het samentrekken van de darmen om de ontlasting voort te bewegen)  van de darmen genormaliseerd. Hierdoor wordt de stoelgang vergemakkelijkt en komt op natuurlijke wijze op gang.

  De voordelen van IberoLax

  • Effectief, de ontlasting komt op natuurlijke wijze op gang
  • Mild, zonder krampen, buikpijn en plotselinge aandrang
  • Natuurlijke wijze, werkt met het water in je lichaam en brengt de stoelgang natuurlijk op gang
  • Geen smaak
  • Geschikt voor diabetici
  • Geschikt voor mensen met een glutenvrij of natriumarm dieet

  Dosering IberoLax

  • Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 maanden
  • 1-3 zakjes per dag (voor kinderen lees de gebruiksaanwijzing)
  • Oplossen in water (half glas)
  • Verdeeld over meerdere innamemomenten

  LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING

  Wat zit er in IberoLax?

  De werkzame stof in IberoLax is macrogol. Deze stof zet de osmotische werking in gang. Hiermee wordt water vastgehouden in de darmen om zo de poep (faeces) zachter te maken en de stoelgang op natuurlijke wijze op gang te brengen. Meer weten over laxeermiddelen? Lees dan verder.