FAQ

Wij hebben de meest gestelde vragen over IberoLax voor je op een rijtje gezet. Bij twijfel is het altijd goed om je (huis)arts te raadplegen.

Hoe werkt IberoLax?

IberoLax is een laxeermiddel dat door zijn osmotische werking de stoelgang op natuurlijke wijze verzacht. IberoLax werkt met het water in je lichaam om je stoelgang te verzachten. Doordat het water vasthoudt, maakt IberoLax de ontlasting zachter. Dit vergemakkelijkt de stoelgang zonder kramp of buikpijn te veroorzaken en zonder dat er plotselinge aandrang ontstaat. Het wordt niet in de darmen opgenomen of gefermenteerd, irriteert het slijmvlies niet en wordt uitgescheiden in de ontlasting. Ook bij langdurig gebruik blijft IberoLax effectief. Bij langer dan 2 weken gebruik, raadpleeg een arts.

Hoe moet ik IberoLax gebruiken en in welke dosering?

Los de inhoud van een zakje op in ongeveer een half glas niet-bruisend water. De dagelijkse dosis kan worden verdeeld over meerdere innamemomenten. De dosis kan worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van hoe de betreffende persoon reageert op de behandeling. De aanbevolen dosering is 1 - 3 zakjes per dag voor volwassenen.

De ontlasting komt op natuurlijke wijze op gang.

Bij kinderen ouder dan 11 jaar (boven de 20kg) start met 1-3 sachets per dag, gedurende een paar dagen. Voor kinderen van 2 tot 11 jaar (12 tot 20kg)  start met 1-2 sachets per dag, gedurende een paar dagen. Voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar (tot 12kg) start met 1 sachet per dag, gedurende een paar dagen. 

Is IberoLax er alleen in poedervorm?

IberoLax is een laxeermiddel in poedervorm. Momenteel is IberoLax enkel in poedervorm beschikbaar in verpakkingen met 10 sachets en 20 sachets.

Wanneer begint IberoLax te werken?

Bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing komt de ontlasting op natuurlijke wijze weer in gang. Over het algemeen poepen mensen met een frequentie die varieert tussen een paar maal per dag tot eenmaal per 2 dagen. De ontlasting komt bij gebruik van IberoLax niet meteen op gang, waardoor je geen last hebt van plotselinge aandrang.

Waar smaakt IberoLax naar?

IberoLax is een poeder voor drank dat je bijvoorbeeld kunt toevoegen aan water of andere dranken (zonder koolzuur). Het poeder heeft geen smaak.

Is er een speciale startdosering voor IberoLax?

Normaalgesproken is het niet nodig meer dan 3 sachets per dag in te nemen, gedurende een paar dagen. De ontlasting komt op natuurlijke wijze op gang.

Voor volwassenen en kinderen ouder dan 11 jaar (boven de 20kg) start met 1-3 sachets per dag, gedurende een paar dagen.

Voor kinderen van 2 tot 11 jaar (12 tot 20kg)  start met 1-2 sachets per dag, gedurende een paar dagen.

Voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar (tot 12kg) start met 1 sachet per dag, gedurende een paar dagen.

Wanneer moet ik IberoLax innemen?

Het is mogelijk om de dagelijkse dosering over meerdere innamemomenten te verdelen. De dosering kan meer of minder zijn afhankelijk van de individuele reactie op de behandeling. Gebruik het product bij kinderen alleen na overleg met een arts.

Hoe lang mag ik IberoLax gebruiken?

Ook bij langdurig gebruik blijft IberoLax effectief. Wij adviseren een arts te raadplagen bij langer dan 2 weken aaneengesloten gebruik. IberoLax niet langer dan 30 dagen achter elkaar gebruiken.

Mag ik IberoLax tijdens de zwangerschap of borstvoeding gebruiken?

Gebruik IberoLax in het geval van zwangerschap en borstvoeding uitsluitend in overleg met een arts.

Hoe lang is IberoLax houdbaar?

Lees voor de houdbaarheid van IberoLax de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na opening van een sachet/zakje IberoLax meteen gebruiken en niet bewaren voor uitgesteld gebruik.

Heeft IberoLax bijwerkingen?

Bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing zijn er geen bijwerkingen van IberoLax bekend.

Is IberoLax met een gerust gevoel te gebruiken?

IberoLax is met een gerust gevoel te gebruiken te gebruiken mits men zich houdt aan de gebruiksaanwijzing. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig voor gebruik.