Obstipatie | Laat je vakantie niet verstoren door obstipatie

IberoLax bij obstipatie op vakantie

IberoLax vakantie checklist

De vakantie dient zich aan en we staan te popelen om weer te vertrekken: naar tropische bestemmingen te vliegen, de route-du-soleil af te rijden naar Zuid-Europa of onze favoriete spot in Nederland te betrekken. Op vakantie liggen de verleidingen aan alle kanten op de loer. Uiteraard willen we genieten van ander eten en drinken en op andere tijdstippen. Dit kunnen voor sommige Nederlanders triggers zijn, waardoor maag en darmen van streek kunnen raken met bijvoorbeeld obstipatie als gevolg. Daarom helpen wij jou verder met deze vakantie checklist om goed voorbereid op reis te gaan.

Hip: Digitale Detox

De vakantie is een goed moment om eens ‘offline’ te gaan. We zitten dagelijks bijna vast geplakt aan ons mobiele scherm en staan altijd ‘aan’. Het is niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezond om je ogen eens van social media, apps en mail af te houden. Je brengt namelijk je concentratie en energie weer op een gezond niveau. Een goed boek is altijd een goed idee om mee te nemen of neem oordopjes mee om je even helemaal te kunnen afsluiten van de wereld. Als je ‘offline’ bent, kun je je aandacht ook volledig op jezelf en gezin richten. Je vakantie lijkt daardoor langer en je komt bovendien beter uitgerust terug. Tip: boek een bestemming zonder Wifi.

Vezels in de koffer

Op vakantie willen we volop genieten en ons overgeven aan alle verleidingen die we normaal uit de weg gaan. Let echter op, want juist op vakantie is de inname van voldoende vezels noodzakelijk om de spijsvertering op orde te houden. We hebben het over 3 tot 5 kopjes fruit en groente per dag. Matig ook de inname van rood vlees en zuivel. Met regelmaat een glas wijn of koud biertje nuttigen. Probeer dit wel geleidelijk te doen en niet van de een op de andere dag het eetpatroon drastisch te veranderen. Probeer ten slotte zo min mogelijk kant-en-klaar maaltijden en bewerkt voedsel te consumeren. Ze kunnen snel en eenvoudig zijn, maar ze bevatten bijna altijd weinig vezels. Tip: neem een pakje vezelrijke voeding (noten, zaden of granen) mee in je koffer.

Verzorgingspakket

Je hoeft niet eerste klasse te vliegen om een luxe verzorgingspakket te verdienen. Stel het gewoon zelf samen. Denk aan kauwgom, tandpasta, een tandenborstel, maar ook lippenbalsem, handcrème en desinfecterende gel voor onderweg. Vooral de desinfecterende gel is erg handig voor de minder hygiënische toiletbezoekjes bijvoorbeeld in het vliegtuig of langs de Franse snelweg.

De juiste schoenen in je koffer

De juiste schoenen in je koffer? Deze tip is niet alleen bedoeld om je verblijf aangenamer te maken, maar helpt ook je spijsvertering. Neem namelijk naast nette schoen en slippers ook een paar casual, loopschoenen mee. Op vakantie kan het zijn dat je minder in beweging bent. Het helpt niet als je enkel slippers of nette schoenen bijdehand hebt. Dit nodigt niet uit om ook eens een goed stuk te wandelen of aan sightseeing te doen. Beweging is juist goed om ook tijdens je vakantie je spijsvertering op orde te houden en geen last te krijgen van verstopping of lachten, zoals buikpijn.

Toch last van obstipatie op vakantie?

Mocht je toch last krijgen van obstipatie door bijvoorbeeld veranderingen in het eetpatroon. Probeer dan IberoLax. IberoLax werkt met het water in je lichaam om je stoelgang te verzachten. De ontlasting komt op natuurlijke wijze op gang. Zonder krampen, buikpijn en plotselinge aandrang. Meer weten over IberoLax?

Goed voorbereid op reis & laat je vakantie niet verstoren door maag- of darmklachten!

Komende vakantie willen we natuurlijk weer volop en zorgeloos genieten. Ga in ieder geval goed voorbereid op reis en neem naast de paracetamol en de pleisters ook Rennie, Iberogast en IberoLax mee op reis.